ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 "Ανοίγουμε την αγκαλιά του σχολείου.... για την Α' Γυμνασίου"


        Το σχολείο μας συμμετείχε στο πιλοτικό πρόγραμμα δράσεων υποδοχής και προσαρμογής των παιδιών  με τίτλο "ανοίγουμε την αγκαλιά του σχολείου... για την Α' Γυμνασίου", που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής.  
     Η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού και εισηγήτρια του προγράμματος , κα Μαρία Παπαδοπούλου παρευρέθηκε στο σχολείο την ........... ..... Οκτωβρίου και συναντήθηκε με τα "πρωτάκια" μας. 
     Μέσα από κατάλληλες βιωματικές δράσεις και παρεμβάσεις προσπάθησε να υλοποιήσει τον κύριο στόχο του προγράμματος, ο οποίος είναι μέσω της ιδιαίτερης υποδοχής των παιδιών να επιτευχθεί η ,όσο το δυνατόν,  ομαλή ένταξή τους στη σχολική ζωή του Γυμνασίου και η εύκολη και θετική προσαρμογή τους. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε σύγχρονα προβλήματα της σχολικής ζωής, όπως το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, ενώ τονίστηκε οτι το σχολείο είναι φορέας όχι μόνο γνώσεων ,αλλά και ανάπτυξης δεξιοτήτων, καλλιέργειας συμπεριφορών και δημιουργίας σχέσεων. 
  Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο όλο εγχείρημα και ανανέωσαν το ραντεβού τους με την κα Παπαδοπούλου για περαιτέρω συνεργασία και άλλες δράσεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου