ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (Safer Internet Day)


 Για 11η χρονιά γιορτάζεται σήμερα, 11 Φεβρουαρίου, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day). Η ημέρα αυτή έχει οριστεί να γιορτάζεται  τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα κάθε χρόνου. Η φετινή θεματικη έχει το σύνθημα "Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο". 
     Όπως μας πληροφορεί ο επίσημος διαδικτυακός τόπος για το ασφαλές διαδίκτυο http://www.saferinternet.gr/index.php ,  Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου Safe Borders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!".
     Το σχολείο μας τίμησε τη σημερινή ημέρα με μια παρουσίαση των κινδύνων που κρύβει το διαδίκτυο καθώς και με θετρικά δρώμενα από τους μαθητές. Δραματοποιήθηκαν περιστατικά εφήβων που αφορούσαν στον διαδικτυακό εκφοβισμο, τον εθισμό στο διαδίκτυο και την παρενόχληση.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:





Κι ένα πολύ ενδιαφέρον βιντεάκι:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου